Logo
Logo

Zprávy z internetu

Zobrazení vybraného článku:

05.04.2021 18:45
Šumava

  Kopřiva je v dnešní době trochu opomíjenou bylinou, přesto patří mezi ty nejléčivější. Obsahuje mnoho pro lidský organismus příznivých látek, například hořčík, třísloviny, železo, vitaminy, flavonoidy, organické kyseliny a mnoho dalších látek. Ověřte si její léčivou sílu v době jarní únavy a vyzkoušejte kopřivovou šťávu, možná budete překvapeni, jak lahodně chutná. Použité suroviny receptu: 80 stonků mladých kopřiv,  3,5 l vody, 15 dkg kyseliny citronové, 4 nakrájené citrony, 3,5 kg cukru Postup: Kopřivy opláchneme, zalijeme vodou, přidáme kyselinu citronovou, rozkrájené citrony a necháme přejít varem. Necháme 24 hodin odstát. Pak přecedíme a přidáme cukr a promícháváme až do rozpuštění. Přelijeme

do lahví a uložíme do chladna. iŠUMAVA      

Sdílet e-mailem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet přes WhatsApp Sdílet přes Telegram