Logo
Logo

Zprávy z internetu

Zobrazení vybraného článku:

30.11.2019 05:55
Šumava

    I. – Hartmanice Suroviny: 2 vejce 15 dkg krupicového cukru 1 vanilkový cukr 25 dkg hladké mouky 1 lžička skořice 25 dkg mletých mandlí 10 dkg másla Vejce vyšleháme do spolu s cukrem, přisypeme ostatní suroviny a pomocí másla vypracujeme těsto. Vykrajujeme libovolné tvary a pečeme při 180 st. asi 6 minut. Můžeme potírat bílkovou polevou.   II. – Kuchyně naší vesnice 1947 Suroviny: 18 dkg másla 18 dkg hladké mouky 18 dkg práškového cukru 1 vejce 1 žloutek 1/2 lžičky skořice 1 lžička rumu kůra z citronu Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout. Dále stejný

postup jako u receptu č.I..   III. – Pošumaví Suroviny: 30 dkg hladké mouky 1 lžička skořice 10 dkg moučkového cukru 20 dkg másla 1 žloutek 1 vanilkový cukr Vypracujeme těsto a necháme přes noc v lednici. Vykrajujeme hvězdičky, pečeme při 180 st., dokud nemají růžovou barvu. Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ        

Sdílet e-mailem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet přes WhatsApp Sdílet přes Telegram