Zprávy z internetu
Zobrazení vybraného článku:
Pstruhařství Vimperk – Tovární ulice u bývalého Šumavanu Tento týden v nabídce: sumec africký hmotnost 1,5 až 3 kg Skvělý na grilování, pečení a smažení, je bez kostí a obsahuje pouze 7 procent tuku Není cítit rybinou, ideální pro děti Otevřeno ve středu 4. července od 13 do 16 hodin Sumeček africký je velmi chutná ryba. Je zajímavé, že jeho maso je před tepelnou úpravou červené jako u lososa (viz ilustrační foto), tepelnou přípravou ale zbělá. Nejlepší a nejjednodušší recept je sumečka nakrájet na kolečka, osolit, okmínovat (případně obalit v mouce) a osmažit na tuku – olej, máslo
s kapkou oleje a podobně. Jeho chuť není tak aromatická, není proto nutné zakapávat maso citrónem. Maso je velmi lahodné a díky vyššímu obsahu tuku šťavnaté. Filety ze sumečka jsou velmi vhodné k smažení, pečení i k dušení. Prodávané filety jsou bez kůže a kostí, proto jsou také velmi vhodné pro naše nejmenší. Pokud si přineseme domů celou rybu, lze z jejích vnitřností a hlavy uvařit výbornou rybí polévku, která je oproti klasické rybí polévce z kapra chuťově výraznější – ostřejší. U většiny ryb platí, že je nutriční chybou stahovat ryby z kůže. Platí to i u sumečka, kůže se krásně vypeče a dodá masu chuť i těsně pod kůží koncentrované látky příznivé pro náš organismus.