Zprávy z internetu
Zobrazení vybraného článku:
Na 3 l polévky: 1 menší hlávka zelí 4 brambory 2 nožičky klobásy (nejlépe papriková) 1 velká cibule sádlo bobkový list, červená paprika, kmín, sůl, pepř 3 stroužky česneku (nemusí být) 2 lžíce octa uzený vývar (voda) jíška Zelí a půlku cibule nakrájíme, dáme na sádlo a osmahneme. Zasypeme paprikou, opražíme a zalijeme vývarem. Osolíme, dáme bobkový list, kmín a jednu nožičku klobásy. Vaříme asi 10 min. Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme k zelí. Vaříme do změknutí. Na sádle osmahneme zbytek cibule, zaprášíme moukou a uděláme růžovou jíšku, kterou přidáme do polévky. Povaříme spolu s druhou klobáskou, kterou
jsme nakrájeli na kolečka. Dochutíme octem, pepřem a česnekem. Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ