Zprávy z internetu
Zobrazení vybraného článku:
Prý to bývala oblíbená pochoutka schwarzenberských lesníků v Dlouhé Vsi u Kašperských Hor, kde se tohle vepřové servírovalo s trhanými bramborovými knedlíky a brusinkovým kompotem. (Kuchyně staré Šumavy) Kotlety: kotlety mletý zázvor, sůl, pepř hladká mouka cibule vývar sádlo Kotlety naklepeme (já je vykostím a odřezky s kostí použiji na vývar), osolíme, opepříme a poprášíme zázvorem a moukou. Dáme na rozpálené sádlo s cibulkou a opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a dáme do trouby péct až změknou. Můžete nechat i na kamnech, kotlety jsou měkké hned. Maso vyndáme, do vydušené šťávy zapracujeme jíšku, přidáme vývar (lze i bílé
víno) a povaříme. Vrátíme maso, které ve šťávičce prohřejeme. Rozmarýnové brambory: brambory sůl, kmín česnek rozmarýn tuk (máslo, sádlo, olej,…. podle chuti) Brambory opereme, nakrájíme na kousky a promneme se solí, česnekem, rozmarýnem a tukem. Pečeme při 180 stupních. Připravuje Lucie KOHOUTOVÁ