Logo
Logo

Zprávy z internetu

Zobrazení vybraného článku:

06.04.2023 16:15
Šumava

    Jehněčí velikonoční nádivka (Přešticko) 25 dkg pečeného jehněčího masa 25 dkg uzeného bůčku 6 housek 3 vejce mléko sekané kopřivy, petrželka sůl, pepř Housky nakrájíme na kostičky a necháme nasáknout mlékem (nesmí plavat). Maso nasekáme a promícháme se žloutky. Vymačkáme housky, přidáme je k masu a zlehka zapracujeme sníh z bílků. Promícháme s bylinkami a ochutíme solí a pepřem. Dáme do vymazaného pekáčku a pečeme při 180 st. asi 30 minut.   Velikonoční nádivka (Maleč) 25 dkg vařeného vepřového masa 25 dkg hovězího vařeného masa 25 dkg uzeného masa 4 rohlíky 5 vajec (sníh) Jarní bylinky (kopřivy, petrželka,

pažitka, listy pampelišky) mléko sůl, pepř Postup jako u první nádivky.   Nádivka (Vůně dobrot z podhůří Šumavy) 30 dkg kuřecího nebo králičího masa 3 dkg vepřového masa 30 dkg uzeného masa 10 rohlíků 10 vajec 1 cibule slanina Bylinky (kopřivy, popenec, petrželka, listy pampelišek,…) Muškátový květ, pepř, sůl Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme a zalijeme vývarem z masa a necháme nasáknout. Na slanině podusíme cibulku. Vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a nasekané bylinky promícháme s rohlíky a nakrájeným masem. Směs dáme do pekáčku, který jsme vymazali a vysypali strouhankou a pečeme zvolna asi 45 minut.   Drůbková nádivka (Nahořánky) – je to taková dietní verze nádivky kuřecí drůbky (játra, srdíčka, možno i žaludky) máslo na osmažení drůbků 5 dkg másla 2 vejce (sníh) 2 lžíce nasekaných mandlí 3 housky smetana na namočení housek muškátový květ, sůl, pepř sekaná petrželka Drůbky nakrájíme a udusíme na másle. Housky nakrájíme a namočíme do smetany. Máslo utřeme se žloutky, přidáme drůbky, namočené housky, petrželku, ochutíme kořením a lehce promícháme se sněhem a mandlemi. Dáme do vymazaného pekáčku a zvolna pečeme. Foto ilustrační – Albert.cz Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ      

Sdílet e-mailem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet přes WhatsApp Sdílet přes Telegram